HradecKrálovéDnes.cz
HradecKrálovéDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Patnáctiletému festivalu Na jednom břehu popřejí Tata Bojs, Katarzia i estonská hvězda Trad Attack!

11.05.2017
Věk je jenom číslo a i když je v lidském životě Festival Na jednom břehu teprve puberťákem, v přepočtu na věk festivalový, se jedná o zralého válečníka, který vypátrá tu nejlepší hudební kořist, poradí si s rozmary počasí a nasytí celý návštěvnický kmen.
Pozvánka | Foto: najednombrehu.cz
Kouřové signály oznamují, že na oslavě patnáctin zahrají v prostoru letního kina Širák dne 27. května ti nejlepší ze současné klubové scény - Sisa Fehér & Fehero Rocher, James Harries, Katarzia, Trad Attack!, Shum Davar, Jelení loje, Tea Jay Ivo i Tata Bojs - a to hned na dvou pódiích.

Protože se Na jednom břehu tančí do rána, je nutné začít mírnou rozcvičkou. Ta festivalová bude zábavná pro děti i jejich rodiče, žonglérské kousky naučí a předvedou členové skupiny Alterna. Chcete zkusit něco zcela nového? Pak je pro příchozí nachystán také workshop Akrojógy, tedy hravého cvičení vycházejícího z prvků jógy a dynamiky akrobacie.

Nachystáni na hudební smršť? Prověří si vás Sisa Fehér & Fehero Rocher, zcela neodolatelný koktejl soulu, jazzu a alternativy, kterému vévodí jeden z nejzajímavějších ženských hlasů, které Česko-Slovensko zrodilo. Osobitá zpěvačka proplouvá s lehkostí a živelností sobě vlastní žánrovými škatulkami, kdo jednou uslyší, již nezapomene.

Že by se po tuzemských pódiích tak často pohybovali písničkáři, které prestižní časopis Rolling Stone označil "zlatým hlasem" se vskutku nestává. Máme proto štěstí, že se britský hudebník James Harries usadil v Čechách a můžete si ho tak Na jednom břehu vychutnat i s aktuální deskou Until the Sky Bends Down a proměňující se kapelou skvělých muzikantů The Volunteers.

Zpěv, tanec, libé tóny, krásné ženy a galantní muž, šarm, lesk a elegance. Těšte se na Jelení loje, dámské vokální těleso s doprovodem, jedinečný kabaret, co rozbuší srdce.

Katarzia. Jméno slovenské písničkářky rezonuje v posledních letech napříč médii. Milá, jemná i kousavá, ztělesnění woman power, jejíž texty s doprovodem fantasického Bandu čeří stojaté hladiny a nutí k pořádnému zamyšlení nad stavem světa.

Estonsko je proslavené svou krásnou přírodou a národními parky, v posledních letech se ale ke slovu dostává tamější muzika. A není divu. V zemi nekonečných lesů a hlubokých jezer se zrodila nová generace hudebníků, která si dědictví svých předků a prastaré zpěvy vzala pěkně do parády. Nejslavnější estonskou skupinou současnosti a hvězdou world music je bezesporu trio Trad Attack! A ano, attack, tedy útok, to bude na všechny smysly.

Vpravdě internacionální složení má projekt Shum Davar, který na druhé scéně rozvíří prach v divokém reji balkánu, klezmeru i romské hudby. Tahle bělorusko-gruzínsko-česko-slovenská parta má divoký rytmus v krvi.

Širák uzavřou Tata Bojs, multitalentovaná pětice, která si i po třech desítkách let na scéně uchovává hravost, nadšení a dokáže s lehkostí přenést klubovou atmosféru i na obří festivalová pódia. Tata Bojs obdrželi hned několik hudebních cen Anděl, diskografie čítá devět řadových alb, živáky i fantastické klipy. Zkrátka zakončení od těch nejpovolanějších.

Kdo však nestihne protančit střevíčky během dne, ten se může do ranních hodin veselit na klubové afterpaty pod taktovkou Tea Jaye Iva a krásné Hey Key.

Letošní festivalová grafika, tištěný program v krabičce od sirek, víno nebo čaj s vlastní etiketou napovídá, že letošní ročník bude v indiánském duchu a mottem jednoduché heslo: "Jediným důvodem, proč jsme šťastní, je to, že jsme se rozhodli být šťastní."

Festival Na jednom břehu nepolevuje ani v uspokojování chuťových pohárků, zve na vybrané pokrmy české i zahraniční kuchyně, svlažit hrdlo budou návštěvníci moci v čajovně a vinotéce. Festival nabízí dětem do 14 let a vozíčkářům s doprovodem vstup zdarma.

Více informací hledejte na webu www.najednombrehu.cz.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Rock for People představuje téměř finální hudební lineup, přidává Brutalismus 3000, Kerryho Kinga nebo The Darkness

Hudební program festivalu Rock for People míří do finále. Pořadatelé oznámili přes dvacet dalších zahraničních hvězd, které vystoupí od 12. do 15. června v hradeckém Parku 360 na 29. ročníku festivalu. Novým přírůstkem v linepu je například ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...

Divadelní experimentátoři se chystají na AUDIMAFOR do královéhradeckého Divadla Drak

V druhé polovině března se diváci mohou vydat na neobvyklou výpravu divadelními experimenty. Postupová přehlídka AUDIMAFOR, kterou pořádá Centrum uměl ...

Ed Sheeran v Hradci Králové hlásí vyprodáno! Pořadatelé díky velkému zájmu přidávají druhý samostatný koncert

Ne jednou, ale hned dvakrát vystoupí britská hvězda Ed Sheeran koncem července příštího roku v hradeckém multifunkčním Parku 360 v rámci své MATHEMATI ...

Ed Sheeran se v červenci vrátí do ČR, nabídne open-air koncert v Hradci Králové v Parku 360 pod hlavičkou Rock for People Concerts

Jedna z největších světových hvězd, britský zpěvák Ed Sheeran, se po pěti letech vrací do České republiky. Své fanoušky potěší hity jako Shape of You, ...





Čtvrtek 28.3.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes