HradecKrálovéDnes.cz
HradecKrálovéDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Hradecký deník - zprávy

Z regionu

Hradecký deník - zprávy Zdroj: Hradecký deník - zprávy |

Votroci se utkají se Slavií ve vyprodané aréně. Na bezpečnost dohlédne policie

25. 4. 2024 | V neděli 28. dubna se v Malšovické aréně v Hradci Králové odehraje další fotbalový zápas. Tentokrát se Votroci postaví proti pražské Slavii. Na veřejný pořádek a bezpečnost opět dohlédnou policisté společně se strážníky městské policie. Východočechy požene za vítězstvím vyprodaná aréna.

Galerie cti a její okolí se promění. Jasno by mělo být už letos v prosinci

25. 4. 2024 | Po měsících příprav město Hradec Králové, společně s odborníky i přispěním veřejnosti, připravilo podmínky architektonické soutěže, která má rozhodnout o budoucí podobě oblasti kolem Galerie cti, kterou vymezuje Gočárova třída, Sukovy sady a ulice U Koruny. Vypsání soutěže schválili radní na svém posledním zasedání. Soutěž bude vypsána v průběhu několika týdnů a rozhodnuto bude v prosinci.

VIDEO: Podívejte se, jak se tvoří dopadové plochy z pryže na dětských hřištích

25. 4. 2024 | Nové dopadové plochy z lité pryže letos připravovali technici na dětských hřištích v Hradci Králové. Například na dětském hřišti v Kuklenách nahradily nevyhovující písčité plochy, které byly u místní skluzavky a kolotoče.

Parní vlaky zavítají letos kromě Králicka také do Svitav, Pardubic či Hradce

25. 4. 2024 | /VIDEO Z LOŇSKÝCH JÍZD, TRASY A TERMÍNY SPOJŮ/ Přes letní prázdniny budou Pardubický kraj opět brázdit historické parní vlaky. Jedna linka bude z Dolní Lipky přes Ústí do Hanušovic a zpět, další má okruh z Dolní Lipky přes Ústí nad Orlicí, Českou a Moravskou Třebovou přes Chornice a Svitavy zpět do Dolní Lipky, třetí povede přes Ústí, Choceň, Pardubice a Hradec do Týniště a Žamberka. Více informací o spojích a jejich termínech v článku. ...

VIDEO: Schody do Labe a plovoucí molo. Náplavka u sídla ČSOB v Hradci se promění

24. 4. 2024 | Za teplého letního večera si sednout na schody a dívat se do řeky. Taková idylka čeká Hradečáky nejspíš už v červenci u sídla ČSOB. Kromě třicetimetrových schodů vedle lávky přibude i malé plovoucí molo na Labi.

Ve Svobodných Dvorech se lidé bojí o své domy, přibývá tam pokusů o vloupání

24. 4. 2024 | Obyvatelé Svobodných Dvorů v posledních dnech čelí narůstající kriminalitě. V dolní části této čtvrti Hradce Králové se množí případy vloupání do domů. Tento týden se někdo pokusil vykrást dům v Jabloňové ulici.

VIDEO: Hradecká záchranka nasazuje elektromobil, dojezdu se nebojí

24. 4. 2024 | Hradecká záchranka nasazuje do ostré služby jako první v zemi elektromobil. Sportovně laděný vůz bude používat lékařská posádka, která při vážných výjezdech doplňuje sanitku. Podle záchranářů se elektromobil pro krátké a rychlé výjezdy hodí výborně.

Modrá, žlutá a zelená. Hradečané budou moci třídit odpadky i v parcích

23. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ S novinkou se začnou setkávat Hradečané například v parcích a na dalších místech města. Hradec Králové chce vyzkoušet třídění přímo do odpadkových košů. Z nich se odpadky dosud neseparují a končí na skládce.

Práce na Hradubické silnici se blíží k polovině. Přesunou se na druhou stranu

23. 4. 2024 | /VIDEO/ Pardubice v současné době trápí velké dopravní zácpy. Velkou zásluhu na tom má oprava silnice I/37 spojující město s Hradcem Králové s Chrudimí. Ta se však blíží do své poloviny a práce by se měly na konci týdne přesunout na druhou stranu čtyřpruhu.

Jedna z největších dřevostaveb v zemi. Projekt nového sídla Lesů ČR znovu ožívá

23. 4. 2024 | /VIZUALIZACE/ V Hradci Králové vznikne jedna z největších administrativních dřevostaveb v Česku. Letos v únoru znovu ožil projekt sídla Lesů České republiky. Stávající budovu ze 70. let na Novém Hradci by měl nahradit pasivní dům převážně ze smrkového dřeva. Nové sídlo státního podniku by mohlo být hotové v roce 2029.

První CT v Československu. Profesor Steinhart byl průkopníkem nových metod

23. 4. 2024 | Prosadil pro hradeckou fakultní nemocnici první počítačový tomograf, ale také se zasloužil o zavedení neinvazivních metod. Fakultní nemocnice v Hradci Králové vzdává hold průkopníkovi katetrizace a intervenční radiologie Leo Steinhartovi. V úterý mu odhalí pamětní desku. Lékař, který zemřel v roce 2015, se narodil před sto lety.

Nejen pro závodníky. Plavecký bazén v Hradci Králové má nové startovací plošiny

22. 4. 2024 | Padesátimetrový bazén na Eliščině nábřeží v Hradci Králové získal osm startovacích plaveckých desek. Vyšly na 428 tisíc korun bez DPH. Startovací plošiny využijí závodníci, ale i veřejnost.

VIDEO: Hasiči nacvičovali vyproštění na železničních vagónech, podívejte se

22. 4. 2024 | Hasiči Královéhradeckého kraje si vyzkoušeli vyprošťování u dopravních nehod trochu jinak. Místo na vozidlech cvičili vyproštění na železničních vagónech. Posloužily jim k tomu staré vlaky v areálu ve Vysokém Mýtě.

U Gočárova okruhu v Hradci vyroste nový bytový dům. Začalo se kácením stromů

22. 4. 2024 | /VIZUALIZACE, FOTO, VIDEO/ Už několik týdnů leží pokácené stromy na zelené ploše v hradecké ulici Na Střezině. V létě se na pozemku nedaleko Gočárova okruhu začne stavět Rezidence U Sadů. Investor slibuje, že zeleň nahradí a že u bytového domu vznikne i příjemné místo pro relaxaci. Nové developerské projekty se rodí i v jiných částech Hradce Králové.

Pro auta i chodce se uzavře železniční přejezd u nemocnice v Novém Bydžově

22. 4. 2024 | Železniční přejezd u nemocnice v Novém Bydžově se ve středu uzavře pro veškerou silniční dopravu i pro pěší. Chodci budou moci koleje překonat přes přejezd v ulici Dr. K. Englera, auta budou muset přes Nepolisy.

Hradecké letiště patřilo autům. Vodík má budoucnost, říká manažer automobilky

21. 4. 2024 | /ROZHOVOR/ Hradecké letiště obsadily na konci týdne vozy Toyota a Lexus. Lidé si mohli vyzkoušet všechny modely a k vidění byly i nejrůznější úpravy od těch pro záchranné složky, přes expediční nástavby, ale také rallyová auta nebo dakarský speciál. Mezi vozy se spalovacími motory, hybridy a čistými elektromobily nechyběl ani Mirai, tedy elektromobil poháněný elektřinou z vodíkového článku. Právě této technologie je japonská značka celosvětovým průkopníkem. Podle produktového manažera osobních a ...

Z Hradce Králové do Gambie zamíří 208 jízdních kol. Poslouží hlavně dětem

20. 4. 2024 | K iniciativě Kola pro Afriku se město Hradec Králové připojilo již loni v září. Doposud se podařilo nasbírat 208 jízdních kol, která v následujících měsících zamíří do africké Gambie. Tam poslouží především dětem, místní obyvatelé budou proškolení, jak takové kolo opravit a udržovat. Podle radnice byla akce úspěšná, a na podzim ji chce proto zopakovat.

VIDEO: Mileta jako velké staveniště. Podívejte se, jak stavební práce postupují

19. 4. 2024 | Hradecká Mileta a její okolí vypadá jako velké staveniště. V uplynulých dnech silničáři informovali, že mají křižovatku odfrézovánou a že začaly přípravné práce na vrtání pilot u dvou podchodů.

Útok na Černihiv. Hradec Králové chce svému partnerskému městu nabídnout pomoc

19. 4. 2024 | Po ruském vzdušném útoku na ukrajinský Černihiv, partnerské město Hradce Králové, zvažuje radnice další kroky podpory. Jednou z možností je obnovit transparentní účet pro Černihiv. Město již kontaktovalo zástupce tamního úřadu s nabídkou pomoci.

VIDEO: Policie v Královéhradeckém kraji má nové kamery. Podívejte se, co umí

19. 4. 2024 | Lepší odolnost, delší výdrž, kvalitnější obraz. Policejní hlídky v Královéhradeckém kraji dostaly nové osobní minikamery. Policie jich má celkem 188 a zaplatila za ně 1,5 milionu korun z dotace od kraje.



Zpravodajství HradecKrálovéDnes.cz

Policisté rozkryli česko-ukrajinský gang falešných bankéřů, lidi obrali o desítky miliónů korun

Královéhradecký kraj - Policisté z Krajského ředitelství Královéhradeckého kraje rozkryli organizovanou skupinu, která má na svědomí spáchání stovky podvodů tzv. falešných bankéřů se škodou několika desítek miliónů korun. Část ze zadržených skončila ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

Královéhradecký kraj už zná nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2024

Spotřebitelé v Královéhradeckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se v tomto regionu do sou ...

ČEZ: Přijďte s námi oslavit Den země na Hučák! Budeme se na vás těšit v neděli 21. dubna

Přijďte k nám na Hučák oslavit Den Země. Pro děti bude připravena naučná stezka zaměřená na ochranu přírody, recyklaci a šetření energií. Děti i dospě ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...



Čtvrtek 25.4.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes