HradecKrálovéDnes.cz
HradecKrálovéDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Královéhradecký kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Královéhradecký kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Královéhradecký kraj |

Ředitele královéhradecké policie čeká kázeňské řízení kvůli odchodům policistů

19. 4. 2024 | Ředitele Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje Petra Sehnoutku čeká kvůli možnému porušení etického kodexu kázeňské řízení ve věci nedávných odchodů dvou vedoucích policistů v kraji. Sehnoutka už v lednu odmítl, že by na dva vysoce postavené policisty, kteří loni odešli od policie, vyvíjel ze své strany nátlak.

Policisté mají nové kamery na vestách, umí točit v noci i streamovat

19. 4. 2024 | Policisté na východě Čech dostali do výbavy nové osobní minikamery. První hlídky už je nafasovaly do výstroje. Jsou odolnější a s vyšším rozlišením než ty, které měli policisté dříve. Navíc se dají připojit k mobilnímu telefonu a přenášet obraz z náročných zásahů na dálku.

Řidič na stavbě vypil lahev vodky a převrátil tatru, nadýchal tři promile

19. 4. 2024 | Během pracovní doby popíjel na stavbě dálnice nedaleko Hradce Králové sedmačtyřicetiletý řidič nákladního auta. Když pak převážel hlínu, převrátil tatru na bok. Nadýchal tři promile alkoholu.

Zloději očesali nové vozy u autosalonu, škoda se šplhá ke dvěma milionům

19. 4. 2024 | Dva muži s pestrou trestní minulostí způsobili škodu za téměř dva miliony korun, když se v autosalonu v Hradci Králové vloupali do sedmi nových vozidel a ukradli z nich nárazníky, světlomety a mříže.

Zatím to vypadá, že na tom jsme dobře, říká trenér hradeckých cyklistů Fiala

19. 4. 2024 | Mají za sebou necelé dva měsíce závodění v hodně obměněném složení oproti minulým sezonám. A před sebou první dvě vážné domácí konfrontace, které napoví, jaké bude rozložení sil v českém pelotonu. Obě na severu Čech. V závodech Českého poháru, do kterých půjdou poprvé v tomto roce v nejsilnějším složení. Jak na tom cyklisté hradecké stáje Elkov Kasper, jež domácímu pelotonu v poslední dekádě kralovala, jsou po řadě úspěšných startů převážně v zahraničí? ...

Plechový úkaz s atmosférou devadesátek. Polská tržnice dál láká zbožím i cenami

18. 4. 2024 | Rázovitá tržnice táhne do polského pohraničního městečka Kudowa Zdrój tisíce Čechů. Autobusy sem už od 90. let vypravují kluby seniorů, odboráři i cestovní kanceláře. Že nedaleko kvetou lázně s minerálkami, které obdivoval básník Goethe, zajímá málokoho. Tady jsou v kurzu makrely, textil ve velikostech až 9XL i nářadí.

Se stavbou třetího okruhu v Hradci stát počítá. Město ale dohání zpoždění

18. 4. 2024 | V Hradci Králové se blíží stavby nejen severní tangenty, ale i jižní spojky a jižní propojky. Diskuse nabírají na síle, stejně jako komplikace pro řidiče, kteří se chtějí dostat k dálnicím D11 na Prahu a D35 na Olomouc z jižních a východních částí Hradce.

Řidič se zasekl s nákladním autem v myčce, vypuštění pneumatik nepomohlo

17. 4. 2024 | Na jedné z čerpacích stanic v Hradci Králové se šofér s nákladním autem nevešel do myčky. Vozidlo se zaklínilo pod střechou tak, že nepomohlo ani vypuštění všech pneumatik. Museli jej vysvobodit hasiči.

Klienti s postižením zabydlí tři domácnosti, asistentům uleví zvedací systém

17. 4. 2024 | Barevné domky v Hajnici na Trutnovsku, kde pečují o klienty s mentálním a kombinovaným postižením, mají za sebou největší investici v novodobé historii. Skončila výstavba bezbariérové budovy se třemi skupinovými domácnostmi pro 36 klientů. Asistentům usnadní práci zvedací systémy.

Šance by byla, mrzí teď hradecké volejbalisty. Plánují další útok

17. 4. 2024 | Volejbalisté hradecké Slavie po nejúspěšnější sezoně ve své historii vstřebávají fakt, že ji v pátém, posledním a rozhodujícím zápase finálové série 1. ligy zakončili porážkou. Při pohledu na výsledky prvních dvou barážových zápasů je i po týdnu musí přepadnout tak trochu nostalgický smutek.

Sérii o bronz zahájily vítězně basketbalistky KP Brno, Hradec srazily v závěru

16. 4. 2024 | Basketbalistky KP Tany Brno rozehrály lépe sérii o ligový bronz s Hradcem Králové. Úvodní zápas na vlastní palubovce vyhrály po obratu v poslední čtvrtině 80:74. Druhý zápas je na programu v pátek v hale Lvic, hraje se na tři vítězství.

Na koleje u Hradce někdo nastražil kameny, spěšné vlaky tam jely stovkou

16. 4. 2024 | Několik kamenů dal kdosi v pondělí odpoledne na železniční koleje mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Krátce po sobě tam projely asi stokilometrovou rychlostí dva spěšné vlaky, které vezly na pět set lidí. Policie to vyšetřuje jako obecné ohrožení, žádá o pomoc veřejnost.

Vítr po celém Česku lámal stromy a zastavil vlaky. Poryvy shodily i posed

16. 4. 2024 | Silný vítr v noci na úterý lámal stromy po celé zemi. Jen v Královéhradeckém kraji hasiči zasahovali u třiadvaceti událostí. U Studnice na Náchodsku najel vlak bez cestujících do spadlého stromu. Vlaky nejezdily na železniční trati Praha-Benešov. V úseku mezi Čerčany a Benešovem zastavily provoz popadané stromy, které poničily i trakční vedení. Hasiči ve středních Čechách zasahovali téměř u stovky případů. ...

Výrobce dílenských strojů míří do Tetína, místní vítají nová pracovní místa

16. 4. 2024 | Tetínu na Jičínsku s pouhými 162 obyvateli se povedlo vytvořit průmyslovou zónu a přilákat investora. Firma Procarosa, jež vyrábí a dodává strojní vybavení dílen, přesune z Hořic do Tetína kompletní výrobu i administrativu. Chce budovat dvě logistické haly a vytvořit nová pracovní místa.

Podvodník nabízel lístky na zápas Sparty a Liverpoolu, fanouška obral o 16 tisíc

15. 4. 2024 | Čtyřicetiletý fanoušek z Jičínska se stal obětí podvodu. Na sociální síti koncem února totiž sháněl vstupenky na březnový domácí zápas mezi pražskou Spartou a anglickým Liverpoolem. Muž mu dva lístky prodal a za několik dalších jen vyinkasoval peníze. U turniketů se ukázalo, že vstupenky jsou neplatné.

Zranitelné místo domácností bývá router, říká expert na kyberbezpečnost

15. 4. 2024 | Doba, kdy stačilo nainstalovat antivirus a byli jsme chráněni před kybernetickými útoky, je dávno pryč, říká Josef Horálek z hradecké Fakulty informatiky a managementu. Hackeři dnes útočí podvodnými maily, podvrženými zprávami a zaměřit se mohou i na internet věcí, tedy chytrá zařízení v domácnosti.

Zloděj v Hradci sebral plato se stříbrem, polovinu šperků vytrousil

15. 4. 2024 | Se stříbrnými šperky zmizel mladý muž z obchodního centra Futurum v Hradci Králové. Jelikož na Velikonoční pondělí většina obchodů nefungovala, bez velkého úsilí sebral plato s přívěsky z opuštěného klenotnického stánku. Policie zveřejnila záběry z průmyslové kamery a žádala o spolupráci veřejnost. Nyní už mužovu totožnost zná.

Cizinci sledovali zvyky rodin a vykrádali domy, škoda dosáhla 1,5 milionu

15. 4. 2024 | Dva Gruzínci tři měsíce vykrádali rodinné domy napříč Českou republikou. Podle kriminalistů přicestovali z Polska vždy na pár dnů, poznávali zvyky konkrétní rodiny a dům pak během dne vykradli. Brali hotovost a šperky, nic z ukradených věcí se však nenašlo. Policie už oba muže zadržela a obvinila, na soud čekají ve vazbě.

Meta zdolána! A hradecký kouč Horejš dál překonává předchůdce

15. 4. 2024 | Letos si to nechali až téměř na poslední chvíli a už se zdálo, že se to nepovede. Přesto fotbalisté Hradce Králové i ve své třetí sezoně po svém návratu mezi prvoligovou elitu předvedli sérii tří výher za sebou. Tuto metu, kterou současnému kouči Hradce Davidu Horejšovi nastavil jeho předchůdce Miroslav Koubek, tým vyrovnal v samém závěru základní části. Do jejího konce chybějí poslední dvě utkání. ...

Do Hradce opět přes Slovensko. První posilou je americký útočník Dmowski

15. 4. 2024 | Dobrá zkušenost s hráči, kteří se v Evropě otrkají ve slovenské extralize a pak jdou za lepším do české, má v podání hradeckého Mountfieldu pokračování. Nově to vedení klubu potvrdilo oznámením první z posil pro příští sezonu. Stal se jí totiž sedmadvacetiletý americký útočník Ryan Dmowski, který v minulém extraligovém ročníku nastřílel přes třicet gólů v dresu Popradu.



Zpravodajství HradecKrálovéDnes.cz

Královéhradecký kraj už zná nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2024

Spotřebitelé v Královéhradeckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se v tomto regionu do soutěže přihlásilo 35 místních výrobců se 146 produkty. Mezi nominovanými produkty je například ...

ČEZ: Přijďte s námi oslavit Den země na Hučák! Budeme se na vás těšit v neděli 21. dubna

Přijďte k nám na Hučák oslavit Den Země. Pro děti bude připravena naučná stezka zaměřená na ochranu přírody, recyklaci a šetření energií. Děti i dospě ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

Královéhradecký kraj rozdělí mezi provozovatele prodejen na venkově přes 4 miliony korun

Královéhradecký kraj opět rozdělí další finanční prostředky provozovatelům malých prodejen na venkově. Provozovatelé obchodů v obcích či jejich místní ...

Perfektní látky oblečení na léto: Objevte dvojitou gázovinu a viskózu

Pro jarní a letní období, kdy teploty stoupají a sluníčko už má sílu, se hodí lehké oblečení. Mezi ideální látky na léto patří dvojitá gázovina a visk ...



Pátek 19.4.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes