HradecKrálovéDnes.cz
HradecKrálovéDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

V Královéhradeckém kraji se před vánočními svátky uskuteční desítky trhů a dalších akcí

27.11.2018
Například Muzeum východních Čech v Hradci Králové připravuje Muzejní adventní trh již podevětadvacáté. Letos bude akce kvůli opravě muzea v náhradních prostorech. Jde o jednu z nejnavštěvovanějších událostí v kraji.
Masarykovo náměstí v Novém Bydžově | Foto: Královéhradecký kraj
"Tradiční Muzejní adventní trh každoročně navštíví přes 8000 návštěvníků. Uskuteční se od pátku 30. listopadu do neděle 2. prosince na náměstí Svobody a blízké budově Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové," uvedli pořadatelé akce.

Lidé mohou zažít atmosféru adventu také při návštěvě zoologické zahrady Dvůr Králové nad Labem. O prvním prosincovém víkendu tam přes dvě desítky trhovců nabídnou i tvůrčí dílny. Stánky budou v areálu zoo v galerii Tengenenge, hotelovém sálu Samburu Boma a před Restaurantem Lemur.

Královéhradecký kraj na 5. prosince připravuje Vánoční jarmark, na kterém žáci středních škol představí svou tvorbu. Na Pivovarském náměstí před sídlem krajského úřadu budou lidé od 12 do 18 hodin moci nakoupit vánoční dekorace a připravena bude i ochutnávka tradičních českých a mezinárodních pokrmů. Doprovodný program zajistí žáci VOŠ, SŠ, ZŠ a MŠ, Hradec Králové, Štefánikova, kteří vystoupí s Divadlem beze slov, a vánoční koledy zazpívá studentský pěvecký sbor GYBON.

Adventní trhy doplněné občerstvením a prodejem regionálních produktů budou v neděli 16. prosince například i v broumovském klášteře. Součástí akce je od 10:00 do 12:00 v klášterním Skriptoriu tiskařská dílna.

Vánoční trhy se uskuteční v mnoha městech, například v Hradci Králové by prodejci měli na Masarykově náměstí své výrobky nabízet 7. až 16. prosince.

Z řady adventních koncertů, které se v prosinci v Královéhradeckém kraji konají, stojí za zmínku například ten v sobotu 15. prosince v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové. Zazní renesanční madrigaly v autentické interpretaci na dobové nástroje.

Tradiční akce pořádají také správci památek, například na zámku Hrádek u Nechanic začne akce Vánoce na zámku 1. prosince a potrvá do 16. prosince. U příležitosti vánočních prohlídek zámku jsou pro letošní rok podruhé přichystané noční prohlídky vánočně vyzdobených interiérů. Podobná akce se v neděli 9. prosince uskuteční také na zámku Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou. Zámecké expozice se promění na vánoční světnice různých států. Návštěvníci se tak seznámí, jak se slaví Vánoce například v Rusku, Itálii nebo Americe. Nebude chybět tradiční vánoční jarmark.

S vánočními lidovými zvyky se lidé mohou seznámit 15. a 16. prosince ve Skanzenu Krňovice. K vidění budou vyzdobené interiéry, tvůrčí dílny zaměřené na výrobu vánočních ozdob a také třeba ukázky práce kovářů. Lidové tradice v době Adventu si lidé budou moci připomenout od 1. do 23. prosince vždy o víkendu také na Šrámkově statku v hradeckých Pileticích.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech dlouhodobých screeningových onkologických programů. Jejich cílem je odhalit nemoc v raných ...

Aplikace Portálu občana získala ocenění na největší konferenci o digitalizaci veřejné správy ISSS v Hradci Králové

Mobilní aplikace Portál občana z dílny Digitální a informační agentury (DIA) vyhrála večer před zahájením největší konference o digitalizaci veřejné s ...

Na univerzitě v Hradci Králové proběhlo cvičení složek Integrovaného záchranného systému na aktivního střelce

Na hradecké univerzitě se pod vedením krajské policie uskutečnilo cvičení složek Integrovaného záchranného systému proti ozbrojenému pachateli, které ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...

V Hradci Králové odstartoval Czechia Travel Trade Day 2024

Do Královehradeckého kraje loni přijelo nejvíce turistů za posledních 11 let. Celkem jich tento region navštívilo více než 1,5 milionu, z toho 80 % tv ...





Pátek 17.5.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes