HradecKrálovéDnes.cz
HradecKrálovéDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

CirkOle aneb hrát si, bavit se a smát

02.09.2016
Olešnice v Orlických horách, nový cirkus, divadlo, hudba, a spousta her, to vše na Vás čeká 10. září na 1. ročníku rodinného festivalu Cirk Ole. Od 13:00 - 22:00 za 90 korun.
Ilustrační snímek | Foto: Vanda Troníčková
Na malebném náměstíčku Vás srdečně přivítáme u rodinného stolu, jakožto symbolu našeho festivalu (RODINA, NOVÝ CIRKUS, HRANÍ SI), kde společně strávíme, a nejen kolem něj, celý den v rodinné atmosféře, u programu, který potěší i náročného diváka.

Projdete coby pašeráci orlickými horami ve velké putovní hře, kde poznáte faunu a floru orlických hor a potkáte se s mnoha typickými postavami tohoto kraje. Ale pozor připravte se, nebude to jednoduché a budete muset prokázat společného ducha, při stavbě pašeráckého mlýna a jiných úkolů, které celou hrou prolínají.

Do tajů kašírování masek, malby na sklo, či tvorby netradičních šperků, Vás zavede Lucie Tláskalová a Ilona Fiurášková. Obě výtvarnice s mnohaletou zkušeností ve svém oboru. Helena Bailes Černá a Petra Zezulková Vám zmalují obličeje do podob, jaké si jen budete přát, a k tomu navíc vytvoří patřičný účes.

A pro ty, kteří rádi poznávají své tělo a jeho skryté možnosti je tu připravena, již snad celosvětově tradiční, JÓGA. S kým? Petra Štrossová a Vanda Troníčková. Již nyní meditují nad Me tují a těší se na Vás.

Celým odpolednem se budou prolínat představení mnoha žánrů
Divadlo bez hranic - Černošské seskupení v čele s černoškou Eliškou Bouškovou. Max, Gilson a Ellisa vypráví příběhy, jak se vypráví v Africe a to hravým vyprávěním, do kterého Vás i zapojí. = Pohádky ptáka Afrikána.

Shashik Uashik ( šašyk uašyk ) a jeho kolo pana Cyra, či roue cyr Vám nedá vydechnout. Tělo v kruhu, kruh v těle. Jak rychle se dá roztočit? Jedinečná show jedinečného jedince.

Richi Fiala a col.: Klauni, klaunské představení, klauniády, zkrátka svět z pohledu klauna. Přináší další klaunské osvěžení do našich všedních dnů.

A co by to bylo za festival bez hudby! Tu pro Vas obstarají
Quadriga - hudební uskupení, které vás na začátku odpoledne potěší jazzem, swingem a blues.

Kapela Sen - kapela, která se Vám bude zdát, s názorem i bez, bez zábran a na balkoně, komické převleky, zpívající loutky = divadlo DNO.

Cabo Wabo - funky family, která rozvibruje vaše srdce a zakončí den někdy kolem sedmé hodiny večerní.

Mezi tím Vás ovšem čeká nejen vyhlášení pašerácké hry, ale hlavně pohádkový dědeček a vycházející knihkupec knihkupců Jakub Růžička, milovník dětí, her, klaunů, příběhů a hlavně dobrých knih, ze kterých Vám přečte Pohádky na dobrou... A pro ty, kteří ještě stále nebudou moci usnout, jsou připraveni Lucie, Zbyňda a Martin se svou neopakovatelnou improvizační fireshow, která ne že by ukolébala ke spánku, ale rozhodně zažene do peřin.

V průběhu celého dne bude probíhat vernisáž obrazů a fotek, z dílen umělců žijících v okolí Orlických hor, kterou pro vás připravuje fotografka Lenka Ouřadová.

V Olešnici máme dvě nekuřácké hospůdky v prostorách náměstí, které vás dobře napojí a nakrmí, a na travičce přímo na náměstí se rozprostře čajovna s malým sladkým pohoštěním. Je to první ročník a tak nás všechny čeká mnoho dobrodružství, ale jsme partička lidí, která ráda tvoří, má malé děti a ráda s nimi blbne. Máme rádi prostředí a tvůrčí atmosféru místa, kde žijeme a lidi, kteří v ní žijí. A tak přinášíme do našeho městečka první ročník festivalu CirK Ole. Festival pro všechny, kdo mají rádi rodinné a pohodové prostředí, pro všechny, kteří si rádi hrají, mají rádi umění, kulturu a nebojí se jen tak si užít den. Tak tedy CARPE DIEM A hlavně s dětmi.
Autor: Vanda Troníčková
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Rock for People představuje téměř finální hudební lineup, přidává Brutalismus 3000, Kerryho Kinga nebo The Darkness

Hudební program festivalu Rock for People míří do finále. Pořadatelé oznámili přes dvacet dalších zahraničních hvězd, které vystoupí od 12. do 15. června v hradeckém Parku 360 na 29. ročníku festivalu. Novým přírůstkem v linepu je například ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...

Divadelní experimentátoři se chystají na AUDIMAFOR do královéhradeckého Divadla Drak

V druhé polovině března se diváci mohou vydat na neobvyklou výpravu divadelními experimenty. Postupová přehlídka AUDIMAFOR, kterou pořádá Centrum uměl ...

Ed Sheeran v Hradci Králové hlásí vyprodáno! Pořadatelé díky velkému zájmu přidávají druhý samostatný koncert

Ne jednou, ale hned dvakrát vystoupí britská hvězda Ed Sheeran koncem července příštího roku v hradeckém multifunkčním Parku 360 v rámci své MATHEMATI ...

Ed Sheeran se v červenci vrátí do ČR, nabídne open-air koncert v Hradci Králové v Parku 360 pod hlavičkou Rock for People Concerts

Jedna z největších světových hvězd, britský zpěvák Ed Sheeran, se po pěti letech vrací do České republiky. Své fanoušky potěší hity jako Shape of You, ...





Pátek 3.5.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes